13 mars 2019

Kontakt

Bakning

Inget slår doften av nybakat bröd! Baka gärna, men rengör ordentligt efteråt.

Bild, skivad limpa

Det finns inget i livsmedelslagstiftningen som hindrar att ni bakar i köket. Gör rent efter mjölhanteringen så att ni inte får mjöl där det inte ska vara. Var extra noga med att skydda ytor/utrymmen där mat till personer med glutenintolerans eller spannmålsallergi hanteras.

Den som arbetar med mjöl får naturligtvis mjöl på både händer och kläder. God handhygien och extra förkläde rekommenderas. Om mjölsäckar förvaras ”på hjul” underlättas städningen.

Hjälpte informationen på sidan dig?





Tack för att du hjälper oss skapa en bättre webbplats!

Offentlig säker mat

Branschriktlinjerna är ett stöd för kommuner och regioner i arbetet med att livsmedelslagstiftningens krav. Riktlinjerna har tagits fram på uppdrag av SKL och är granskade av Livsmedelsverket.