27 mars 2019

Kontakt

Specialkost

Dessa branschriktlinjer fokuserar på specialkost som serveras av medicinska skäl till gäster med utredd överkänslighet eller till dem som behöver konsistensanpassad mat (se följande avsnitt). Specialkoster av andra skäl kan naturligtvis också erbjudas. Genom bufféservering med olika alternativ, där det är möjligt, kan flera olika behov eller önskemål tillgodoses.

Trots noggrannhet med allergimaten, kan det hända att en matgäst får en allergireaktion. Agera lugnt och snabbt.

Många matgäster inom vård, skola och omsorg tillhör känsliga grupper. Följ därför dessa riktlinjr vid tillagning och servering för att inte utsätta matgästerna för fara.

Hjälpte informationen på sidan dig?





Tack för att du hjälper oss skapa en bättre webbplats!

Offentlig säker mat

Branschriktlinjerna är ett stöd för kommuner och regioner i arbetet med att livsmedelslagstiftningens krav. Riktlinjerna har tagits fram på uppdrag av SKL och är granskade av Livsmedelsverket.