Publicerad 5 november 2020

Avdelningskök, förskola

All personal som hanterar mat i ett avdelningskök på en förskola ska läsa igenom och följa dessa rutiner.

Alla rutiner kring maten bör ha barnens matlust och matglädje i fokus. Barn är känsligare än vuxna för smitta via mat. Se till att era hygienrutiner samverkar med målet att erbjuda en trevlig måltid.

Låt barnen vara med i köket

När barnen deltar i matlagning eller bakning så gäller samma hygienregler för dem, som för personalen. Planera så att även barn med allergi kan delta på samma villkor.

Om det går magsjuka så är det bäst att vänta tills alla varit friska 48 timmar innan barnen är med i köket.

Blankett för egenkontroll i avdelningskök

Förslag till hygienrutiner för maten på förskolans avdelning

Utbildningar

Kontakt

Kontakta SKR

Har du en fråga med anledning av det pågående virusutbrottet?

Titta först på våra frågor och svar som finns här på webbplatsen.

Covid-19 och det nya coronaviruset